Rólam

Knapcsek Ádám Lajosnak hívnak, 1986. június 20-án születtem Gyomaendrődön. A 3. gyermek vagyok a családban és az egyetlen fiú, ennek minden pozitívumát és negatívumát magamon viselve.

Helyben végeztem el a 2. számú Általános Iskolát, majd Békéscsabán folytattam tanulmányaimat a Vásárhelyi Műszaki Szakközépiskolában, ahol Édesapám és Keresztapám is. Magasépítő szakon végeztem, a technikumot a szerencsétlen képzési idő átszervezésnek köszönhetően kihagytam és a Kecskeméti Főiskola GAMF karára jelentkeztem. A műszaki menedzser szak sajátossága, hogy általános ismereteket adott sokrétű tantárgyakkal. Itt kerültem kapcsolatba a pénzügy, marketing és a számvitel területével.

2009-ben a diploma megszerzése után azonnal a családi vállalkozásban, a Hídknap Faipari Kft.-ben kezdtem dolgozni. Alapvető jártasságot szereztem a pályázatok elkészítésében, folyamatirányításban és vezetői döntésekben. 2012-ben indítottunk a párommal lakástakarék pénztárat. 2015 nyarán egy baráti beszélgetés alkalmával került szóba a mellékállásként is végezhető pénzügyi tanácsadás. Akkor is és most is úgy gondoltam, hogy a több lábon állásra kell törekednem, ezért belevágtam ebbe a nagy kalandba. Ez új impulzust adott az életemben és elindultam ezzel párhuzamosan az önfejlesztés útján is. Folyamatosan képeztem magam és csillapíthatatlan tudásvággyal vetettem magam az új kihívás felé. A találkozók segítségével sokkal nyíltabb lett a személyiségem, javult a kommunikációm, könnyebben barátkozom és nyitottabb lettem a külvilág felé. Feldobott, hogy létező igényekre tudok megoldást találni és segíteni azoknak, akiknek szükségük van rá. Hatalmas könnyebbséget jelent számomra, hogy sok megoldást testközelből ismerek. Például a lakástakarék pénztár segítségével 2016-ban egy kertes házat tudtunk vásárolni és elkezdtük a nagybetűs életet immáron a feleségemmel. Egészségpénztárt használunk az egészségügyi kiadásaink fedezésére. Hosszú távú megtakarítási számlánk is van, amelyet terveinkkel összhangban indítottunk.

Az azóta eltelt időszakban tovább mélyítettem tudásomat, Pénzügyi szolgáltatás közvetítői MNB vizsgát tettem. Napi szinten olvasom a piac eseményeit, de ha bármilyen kérdésem felmerül, azonnal választ tudok kapni bankfiókokból, vagy specializált összekötőkön keresztül.

Rengeteg lehetőség van az Interneten keresztül is ezekkel a témákkal foglalkozni. Miért lennék én, aki megkapja a bizalmadat? Itt lakom helyben, Gyomaendrődön semmibe nem kerül a véleményemet kikérni. Hosszabb távon itt képzelem el a jövőmet, ezzel a témával akarok foglalkozni, tényezővé akarok válni a térségben. Csak bepattanok az autóba és a megbeszélt időpontra megérkezek pontosan. Semmiféle kötelezettség nincs és pénzbe sem kerülnek a szavaim.

Tovább a témakörökre:

Ossza meg ismerőseivel!

Rólam