Pénzről egyszerűen

Első lépésben a pénzzel való kapcsolatunkat kell rendbe tennünk. Jelentéktelennek tűnhet, de egy próbát megér. Figyeljük meg milyen szavakat használunk, amikor a pénzről beszélünk. Ha ezt sikerült megtenni és a pozitív irányba állítottuk a gondolatainkat, akkor áttérhetünk a fizikai megvalósításra is.

Rengeteg lehetőség adódik nap, mint nap, hogy a pénztárcánkból kivándoroljon a fizetésünk jelentős része. A reklámok minduntalan a fogyasztást és a költést népszerűsítik. Javaslom a havi kiadási napló vezetését. Nem lesz könnyű rávenni magunkat erre a kis lépésre, de a szorgalmunk kifizetődik. Egy egyszerű táblázatban felvezetjük a bevételi és a kiadási oldalt, ahová „könyvelni” tudjuk az aktuális változásokat. Léteznek internetes lehetőségek, például: Royal Cashflow. A mai kornak megfelelően a zsebünkben is hordhatjuk a megoldást, például: Spending Almásoknak, illetve Androidra. Igazán büszkék leszünk magunkra az első hónap után. Ha nagyon belejöttünk a rendszerekbe, akár a saját szokásainkat is tudjuk követni. Zalaba Krisztián Szokáskövetője hatalmas segítség lesz számunkra ebben.

Mikor tisztán látjuk meddig is ér a takaró, akkor lehet tervezni egy nagyobb időszakra is. Az alábbi témakörök felölelik mik azok, amiben legjobb tudásom szerint segíteni tudok. Igyekeztem összefoglalni, mindenki számára érthetően megfogalmazni az oldal tartalmát. A személyes kapcsolattartást és találkozást előnyben részesítem, ezért online kalkulátorokat nem tervezek készíteni.

Lehetőséged van időpontot megbeszélni velem. Előfordulhat, hogy közbejön valami, ebben az esetben új időpont megbeszélésére minden további nélkül lehetőséged van. Mivel mindkettőnk ideje drága, ezért kérlek, hogy szólj azonnal, ha nem tudsz eljönni.

Tovább a témakörökre:

Ossza meg ismerőseivel!

Pénz, takarékoskodás, költségvetés