Nyugdíj előrelátó program

Ha a nyugdíj téma előkerül, akkor nagy valószínűséggel valaki mindig elsüti azt az elcsépelt szóviccet, hogy neki már úgysem lesz. Általános vélekedés ez sajnos. Kérdés ezzel kapcsolatban, hogy nyugdíjas éveinkben ki fogja fizetni a számlákat helyettünk és ki jön mögöttünk a boltban, hogy a szalagra felpakolt árucikkek ellenértékét kiegyenlítse? KSH 2013-as adatai szerint Magyarországon a 65 éves korban várható élettartam még 18,2 év a nők esetében, míg a férfiaknál 14,5 év. (Meddig élünk megyénként?)

Milyen megoldások léteznek erre a problémára?

Három lehetőséget tudunk választani: Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP), Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ), Nyugdíjbiztosítás.

Közös bennük a 20%-os SZJA visszatérítés. Érdemes azért meggyőződnünk arról, hogy az esetleges gyermek kedvezmények után maradt-e SZJA, amiről rendelkezhetünk?

Összehasonlító táblázat (lent)

Gondolkoztál már azon, mit szeretnél megvalósítani nyugdíjas korodban? Szeretnéd ennek az alapjait most letenni? Nem tudtad kihez tudsz fordulni ezzel kapcsolatban? Tedd fel a kérdéseidet szemtől szemben és beszéljük meg mi az, amire pontosan szükséged van. Keressünk egy olyan időpontot, ami alkalmas mindkettőnk számára? Vedd fel velem a kapcsolatot!

Tovább a témakörökre:

Összehasonlító táblázat
Önkéntes Nyugdíjpénztár Nyugdíj Előtakarékossági Számla Nyugdíjbiztosítás
Igényelhető adójóváírás maximális mértéke 150.000 Ft 100.000 Ft 130.000 Ft
Személyi Jövedelem Adó visszatérítés 20% 20% 20%
Hosszú távra ajánlott? Nem Igen Igen
Pénzügyi szakértelmet igényel? Nem Igen Nem
Biztonságos? Igen Igen Igen
Államtól független? Nem Igen Igen

Ossza meg ismerőseivel!