Családvédelmi akcióterv

Mivel lassacskán a csapból is ez folyik érdemes lehet összefoglalni, mit is takar ez a fajta támogatási forma!

 

Babaváró kölcsön

Kiknek és mit? Szabad felhasználású nem jelzálog alapú kamatmentes kölcsön, házaspárok részére, ahol az anya 18 és 41 év közötti.

Mikortól? 2019. július 1-től 2022. december 31-ig.

Mekkora kölcsön igényelhető? 10.000.000 Ft

Mennyi a futamidő? Maximum 20 év.

Mekkora törlesztővel számolhatok havonta? 50.000 Ft

Ez tök jól hangzik eddig, de mi a hátránya? Csak 2019. július 1. után született, vagy örökbefogadott gyermekek után vehető igénybe.

Mit kell még tudnom? Az első 5 évben kamatmentes a kölcsön, majd az első gyermek megszületésekor 3 évre felfüggeszthető és végérvényesen kamatmentes marad. A második gyermek megszületésekor a 30%-át elengedik a tartozásunknak. A harmadik gyermek érkezésekor a teljes tartozás elengedésre kerül.

Mi történik, ha 5 éven belül nem születik gyermekünk? Az addig kapott támogatást vissza kell fizetni, illetve a fennálló tartozás elveszti kamatmentességét és piaci kamatozásúvá vált át.

 

CSOK - Újragondolva

Miben más? Az előző megoldás a családtervezést teszi fókuszba, de ha Ti már túl vagytok a családalapításon, akkor remek megoldás számotokra a Családi Otthonteremtési Kedvezmény.

Mire lehet felhasználni? Új ingatlan építésre, vásárlásra, illetve használt ingatlan vásárlásra, bővítésre.

Mekkora támogatás igényelhető? Új ingatlannál 600.000 - 10.000.000 Ft, használt ingatlannál 600.000 - 2.750.000 Ft, mely függ a gyermekek számától és a hasznos alapterülettől.

Hány éves korig igényelhető? A házaspárok közül az egyik fél maximum 40 éves lehet.

Hány gyermek vehető igénybe a maximális támogatás? Új lakásnál 3 gyermek, használt lakásnál 4 gyermek esetén.

 

Kamattámogatott hitelkonstrukció

Ez miben más mint a többi? CSOK mellé is lehet igényelni és 5 évente változó kamatozású.

Mekkora a maximális összeg? 15.000.000 Ft.

Milyen hosszú a törlesztési időszak? 25 év.

 

Falusi CSOK

Még egy CSOK? Igen, de ez inkább a kisebb településekre vonatkozik és a külterületen lévő tanyákra.

Mire használhatom fel? Vásárlás, bővítés, felújítás, korszerűsítés.

Mekkora összeget fordíthatok ezekre a célokra? 600.000 - 10.000.000 Ft, illetve 300.000 - 5.000.000 Ft a megvalósítás célja, a hasznos alapterület és a gyermekek számától függően.

 

Konklúzió

Ez minden? Kevesled?

Nem, inkább számolnék egy kicsit. Ha három gyermeket szeretnénk, igényelhetem a 10.000.000 Ft-ot a Babaváróra, illetve alacsony kamattal hitelt maximum 15.000.000 Ft-ot. Igaz?

Igazad van, de ne felejtsd el, hogy megfelelő jövedelemmel szükséges rendelkeznetek ahhoz, hogy mindkét támogatási formát megkapjátok.

Miért van szükség rád ebben a folyamatban? Én is el tudom intézni, nem?

Elég nagy a kereslet ezekre az ösztönző támogatásokra, készülj elég hideg élelemmel, főleg ha kettőt is el szeretnél intézni. Nem jelentene könnyebbséget, ha minden papír a kezedben lenne és időpontra mennél a bankfiókba? Sok időt megspórolsz és lehetőséged van a számodra legjobb megoldást választani.

Ádám veled hogyan lehet felvenni a kapcsolatot? Kereshetsz email-ben, Facebookon, illetve telefonon is. Minden elérhetőségemet megtalálod ezen az oldalon. Hívj még most, feltéve, ha napközben olvasod ezt a menüpontot. :)

3+1 téma, ami érdekelhet még:

 

A megadott párbeszéd a képzelet szüleménye, rengeteg variáció létezik, melyeket csak egy személyes találkozás esetén lehet konkretizálni. Maradt még puskaporom. :)

Dátum: 2019-07-08

 

 

Ossza meg ismerőseivel!

A harmadik babára várva.
Mikor elengedik a 30%-ot.
Út a távolba.
Pénzügyekről Gyomaendrődön.